Myös suurempien kohteiden pintasuojaus on helppoa Nanoksin kanssa

Nanopinnoituksessa on kyse kokonaispalvelusta, joka saa vanhatkin saniteettitilat näyttämään miltei uusilta, suojaa pintoja sekä helpottaa jatkossa puhtaanapitoa. Nanopinnoituksen avulla voidaan nopeasti ja edullisesti parantaa esimerkiksi ravintoloiden, kahviloiden, huoltoasemien ja hotellien asiakastyytyväisyyttä, helpottaa siivousta sekä esimerkiksi parantaa asuntojen vuokratuottoa. Vähentynyt remontointitarve myös pienentää kiinteistön elinkaarikustannuksia.

Pyydä tarjous
Lue lisää palvelustamme

Miksi valita Nanoksi?

Olemme erikoistyneet saniteettitilojen huoltoihin ja pintasuojauksiin. Valitse tekijäksi luotettava ja vastuullinen ammattilainen


Täysin suomalainen yritys
100% laatutakuu työlle
5 vuoden materiaalitakuu

Kohde-esimerkkejä

Ongelma

WC-tilat ovat päässeet yleisilmeeltään heikkoon kuntoon, eivätkä tavalliset siivousmenetelmät enää riitä. Huonokuntoiset WC-tilat vaikuttavat asiakaskokemukseen negatiivisesti, mikä vaikuttaa asiakkaan tuleviin valintoihin esimerkiksi ravintolakäyntiä tai huoltoasemapysähdystä suunniteltaessa. WC-tilojen kunto ja siisteys on yksi tärkeimmistä mittareista, jolla asiakkaat arvioivat koko paikan yleistasoa. Remontin teettäminen tiloihin ei kuitenkaan ole taloudellisesti järkevää tai edes mahdollista.

Ratkaisu

Saniteettitilojen nanopinnoituksella saadaan vanhatkin WC-tilat näyttämään lähes uusilta ja helpotetaan niiden puhtaanapitoa jatkossa. Rikkoutuneet laatat sekä laattasaumat korjataan ja silikonisaumat uusitaan, millä varmistetaan tilojen hyvä tekninen kunto. Pintojen erikoispuhdistus palauttaa niiden alkuperäisen värin ja kiillon. Puhdistuksen jälkeen asennettava nanopinnoite suojaa pintoja vedeltä, rasvalta, kalkilta ja muilta epäpuhtauksilta, joten tilat pysyvät jatkossa helpommin puhtaina. Hyväkuntoiset ja siistit WC-tilat parantavat yleistä asiakaskokemusta.

Saniteettitilojen nanopinnoituksen kustannus on vain noin 10 – 15 % vastaavan remontin hinnasta. Useassa tapauksessa nanopinnoituksen tuoma käyttäjäkokemuksen parannus on niin merkittävä, että varsinaisella remontilla ei saavutettaisi läheskään taloudellista panostusta vastaavia hyötyjä. Lisäksi nanopinnoitus kestää tyypillisesti vain 1 – 3 päivää, joten WC-tilat eivät ole viikkoja pois asiakaskäytöstä toisin kuin remontissa.

Ongelma

WC, kylpyhuone ja saunatilat ovat päässeet huonoon kuntoon, mutta remontti on vaihtoehtona liian kallis ollakseen investointina kannattava. Tilojen heikko yleisilme haittaa kuitenkin vuokrausta ja laskee vuokratasoa.

Ratkaisu

Erikoispuhdistuksella ja nanopinnoituksella märkätilat saadaan ulkonäöllisesti ja teknisesti hyvään kuntoon. Silikonisaumat vaihdetaan ja edellisten asukkaiden mahdollisesti poraamat reiät ja niiden aiheuttamat vauriot vesieristeessä korjataan. Asunnon vuokraaminen helpottuu ja vuokrataso voidaan asettaa selvästi korkeammaksi. Suojapinnoitteen ansiosta kylpyhuone on hyvässä kunnossa vielä vuokralaisen vaihtuessa seuraavan kerran.

Kylpyhuoneen nanopinnoituksen hinta on vain noin 10 – 15 % kylpyhuoneremontin hinnasta, joten sen teettäminen on usein paljon kannattavampaa kuin remontin. Lisäksi huolto kestää tyypillisesti vain 1 – 2 päivää, joten asunto ei ole remontin tavoin viikkoja pois vuokrakäytöstä.

Ongelma

Suihkutilat ja mahdolliset saunat ovat jatkuvasti kovassa käytössä ja rasituksessa. Jo parin vuoden käytön jälkeen pinnat ovat kärsineet saostumista ja kalkista. Paikoin saattaa näkyä jopa homepilkkuja.

Suihkutilojen kunto on tärkeä osa asiakkaiden viihtyvyyttä, joten niistä on jo saattanut tulla palautetta asiakkailtakin. Jossain vaiheessa kilpailevien yritysten viihtyisämmät sauna- ja suihkutilat saatetaan kokea siinä määrin viihtyisämmiksi, että asiakasmäärä voi laskea.

Yrityksistä huolimatta tilannetta ei saada parannettua siivoamalla. Suihku- ja saunatilojen remontti sekä miesten että naisten pesutiloihin koetaan kuitenkin liian kalliiksi investoinniksi.

Ratkaisu

Suihku- ja saunatilojen nanopinnoituksella saadaan tilat näyttämään lähes uusilta. Epäpuhtaudet, kuten pesuaine- ja kalkkisaostumat, poistetaan pinnoilta ja laattasaumoista, ja niiden alkuperäinen väri ja kiilto palautuvat. Mahdolliset rikkoutuneet laatat ja laattasaumat korjataan sekä silikonisaumat vaihdetaan. Lopuksi asennettava nanopinnoite suojaa pintoja vedeltä, rasvalta, kalkilta ja muilta epäpuhtauksilta. Kovalla käytöllä olevien tilojen siivous helpottuu ja nopeutuu jatkossa. Siistit ja hyväkuntoiset tilat ovat miellyttävät käyttää ja parantavat asiakaskokemusta.

Suihku- ja saunatilojen nanopinnoituksen hinta on vain noin 10 – 15 % vastaavan remontin hinnasta. Monissa tapauksissa nanopinnoituksella saavutetaan niin merkittävä asiakaskokemuksen parannus, ettei sinänsä hyväkuntoisten tilojen remontointi olisi taloudellisesti perusteltavissa. Myös tilojen siivous ja puhtaanapito helpottuvat merkittävästi jatkossa. Nanopinnoitus kestää tyypillisesti vain 1 – 3 päivää, joten suihku- ja saunatilat eivät ole viikkoja pois asiakaskäytöstä.

Ongelma

Uudet saniteetti- ja märkätilat ovat näyttäviä ja miellyttäviä käyttää. Valitettavasti niiden puhtaana ja edustavina pitäminen ei ole helppoa. Tyypilliset uusien tilojen värimaailmat, vaalea ja tumma, ovat puhtaanapidon kannalta ongelmallisia, sillä vaaleat pinnat tummuvat ja tummat vaalenevat helposti. Ongelmia saattaa esiintyä jo muutamien kuukausien käytön jälkeen. Ensimmäisenä käyttö näkyy yleensä laattasaumoissa, joihin kalkki ja pesuaineet sekä WC-tiloissa erityisesti urea imeytyvät helposti. Esteettisen haitan lisäksi myös hajuhaitat ovat yleisiä. Tilanteesta seuraa usein palautekeskusteluita siivousliikkeiden kanssa. Aina nekään eivät tuo kaivattua parannusta tilanteeseen, sillä tavanomaisen siivouksen keinoin jo imeytymään päässeiden epäpuhtauksien poistaminen huokoisilta pinnoilta jää monesti yritykseksi.

Ratkaisu

Uusien pintojen nanopinnoitus on monella tapaa hyvä investointi. Pinnoitetut tilat pysyvät uuden näköisinä paljon pinnoittamattomia tiloja pidempään ja merkittävästi vähemmällä vaivalla. Näin uusiin tiloihin tehty investointi riittää pidemmälle ajanjaksolle. Uutena pinnoitetut tilat näyttävät viiden vuoden käytön jälkeen edelleen kuin uusilta. Vaikka tilojen siivoaminen olisikin jossain vaiheessa jäänyt vähemmälle huomiolle, riittää tavanomainen siivoustyö pintojen palauttamiseksi alkuperäiseen loistoonsa.

Nanopinnoitus on myös ympäristöteko. Pintakäsittely vähentää merkittävästi luontoa kuormittavien pesuaineiden tarvetta, joten ekologisuus toteutuu aivan konkreettisesti. Luonnollisesti myös normaaliin päivä-, viikko- tai kuukausisiivoukseen kuluva aika ja kustannukset vähenevät.

Vuosien mittaan hyväkuntoisina säilyviin tiloihin tyytyväisiä ovat niin tilojen käyttäjät, siivoojat kuin tiloissa toimivan yrityksen ja kiinteistön omistajat. Uuden tilan pinnoituskustannus on tyypillisesti noin 5 % tilan investointikustannuksista, mutta se säästää kiinteistön elinkaari- ja käyttökustannuksissa itsensä takaisin moninkertaisesti jo lyhyessä ajassa.

Eri materiaalit ja nanopinnoitus

Nanopinnoitus sopii erinomaisesti keittiötilojen, ruostumattoman teräksen, ulkopintojen, luonnonkivien ja vaikkapa auton tuulilasien pinnoitukseen. Kiviainespintojen väriä voidaan myös muuttaa pinnoitteen kuultovärillä. Pinnoituksella saadaan tehtyä lähes mistä tahansa pinnasta likaa, rasvaa ja vettä hylkivä sekä parannettua sen kulutuskestävyyttä merkittävästi. Lisäksi pinnoite vähentää biofilmin muodostumista. Useimmille pinnoille on räätälöity juuri niille parhaiten sopivat suoja-aineet.

Pinnoituksia on käytetty menestyksekkäästi Suomessa jo pitkiä aikoja. Lähes kaikkiin merkittäviin julkisiin rakennushankkeisiin nanopinnoitus otetaan nykyisin mukaan jo suunnitteluvaiheessa. Pinnoituksella parannetaan kovalla käytöllä olevien pintojen kulutuskestävyyttä sekä estetään lian imeytymisen aiheuttamia pysyviä jälkiä niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

Esimerkiksi kadunhoitokoneesta vuotanut hydrauliikkaöljy imeytyy helposti syvälle kiviainekseen ja voi tuhota kiinteistön pihakivetyksen kokonaan. Luonnonkivimateriaalien tai kiinteiden rakenteiden korjaaminen on usein erittäin työlästä ja kallista.

Jätä yhteydenottopyyntö