Tietoa nanopinnoitteesta

Nanopinnoitus on edistyksellinen menetelmä erilaisten tilojen ja pintojen suojaamiseen. Suojattuun materiaaliin ei pääse tarttumaan eikä imeytymään likaavat aineet, jolloin suojaus pidentää pintojen käyttöikää ja helpottaa niiden puhdistusta. Myös pintoja ja ympäristöä vahingoittavien puhdistusaineiden käyttö vähenee merkittävästi.

Mitä on nanoteknologia?

Nanoteknologialla tarkoitetaan yleisesti laitteita, aineita tai rakenteita, jotka ovat kooltaan kymmenestuhannesosan luokkaa ihmisen hiuksen paksuudesta. Nanometri on millimetrin miljoonasosa. Nanoteknologiaa hyödyntämällä saadaan parannettua muun muassa erilaisten pintojen ominaisuuksia esimerkiksi paremman kestävyyden ja puhdistettavuuden saavuttamiseksi. Nanoteknologiaa hyödynnetään laajasti muun muassa kosmetiikassa, elintarvikkeissa, erilaisissa kuluttajatuotteissa ja teollisuudessa.

Nanopinnoite suoja-aineena

Kylpyhuone-, WC- ja keittiöpinnoilla käytettävä suoja-aine sisältää uuden teknologian piidioksidia SiO2 nanokoossa. Aine on turvallinen niin ihmisille, eläimille kuin ympäristöllekin. Käsittely tekee pinnoista hydro- ja oleofobisia eli vettä ja rasvaa hylkiviä, jonka ansiosta puhdistus helpottuu merkittävästi. Pinnoitteen biostaattiset ominaisuudet vähentävät tehokkaasti mikrobien lisääntymistä suojatulla alustalla.

Kuivuessaan pinnoite muodostaa näkymättömän, hengittävän ja joustavan suojan, jonka vaikutukset tulevat selvimmin esille, mitä pidempään tiloja käyttää. Hengittävyyden ansiosta pinnoitteen alle jäänyt tai sinne mahdollisesti pääsevä kosteus pääsee haihtumaan pois. Käsittely ei muuta pintojen kitkaominaisuuksia.

Kuivuminen ja käyttöönotto

Käsitellyt pinnat ovat kosketuskuivat 30 min -12 tuntia käsittelystä, riippuen käsitellystä pinnasta ja ilman kosteudesta. Käsittelyn jälkeen vedenkäyttöä tulee välttää 24 tunnin ajan, jolloin kemiallinen kuivuminen ja karkaistuminen tapahtuvat. Kuivumisen, eli 24 tunnin, jälkeen käyttäjä voi vielä halutessaan kiillottaa käsitellyt pinnat mikrokuituliinalla, samalla mahdollinen ylimääräinen harmaus häviää nopeammin. Kiillotus ei ole välttämätöntä, mutta sen tekeminen ei vie kauaa ja toimenpide parantaa pinnoitteen kestävyyttä vielä entisestään.

Pinnoitettujen tilojen käyttö

Pinnoitus ei vaikuta tilojen ja pintojen arkipäiväiseen käyttöön. Kastuneet pinnat on hyvä kuivata huolellisesti lastalla, kuten normaalistikin. Kuivaus, esimerkiksi suihkun jälkeen, vie lattialta ja seiniltä useita litroja vettä lattiakaivoon vähentäen näin huoneilman kosteuskuormitusta.

Käsiteltyjen pintojen puhdistus ja pesu

Useimmiten puhdistamiseen riittää lämmin vesi ja mikrokuituinen siivousväline kuten mikrokuituliina. Tarvittaessa puhdistukseen voi käyttää kaupasta ostettavia mietoja puhdistusaineita. Suojattu pinta kestää kymmeniä tuhansia pyyhkimiskertoja vedellä ja mikrokuituliinalla. Voimakkaasti hankaavien pesuaineiden ja välineiden käyttöä tulee välttää; esimerkiksi jos pintaa hangataan karhunkielellä, kestää pinnoite vain muutamia satoja pyyhkimiskertoja. Vahvat emäkset ja hapot heikentävät myös suojan kestoa. Vaikutukseltaan heikentyneen alueen teho voidaan palauttaa puhdistamalla alue miedolla pesuaineella sekä pyyhkimällä ja huuhtelemalla runsaalla vedellä. Näin saadaan pois pinnoitteen päälle kertymään päässeet epäpuhtaudet. Kokonaan vahingoittunut alue voidaan tarvittaessa uusia.

Oikein käytettynä nanopinnoite antaa vuosia kestävän tehokkaan, ekologisen ja pintoja säästävän suojan.

Tuote ei sisällä liimoja eikä hartseja.
Kestää lämpötiloja -150 ̊C – + 300 ̊C.
Kestää pesuaineita pH 1,5 – 12.

Miksi valita Nanoksi?
Täysin suomalainen yritys
100% laatutakuu työlle
5 vuoden materiaalitakuu
Luotettava kumppani, Nanoksi Oy
Hai-ry Logo